Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

29.10.2014. 12:06
Jeruzalem
 


Woman dies from wounds sustained in Jerusalem terror attack


Umrla je žrtva terorističkog napada u Jeruzalemu


A woman who died from wounds sustained during a terrorist attack last week in Jerusalem was laid to rest before dawn on Monday, the Jerusalem Post reports. Hundreds bid farewell to Karen Yemima Mosquera, an Ecuadorian woman who was hit by the car driven by an east Jerusalem resident. An infant girl was also killed in the attack.



Žena koja je umrla od rana zadobijenih u terorističkom napadu prošlog tjedna u Jeruzalemu , pokopana je u ponedjeljak. Tisuće su ispratile Karen Yemima Mosquera, iz Ecuadora , koja je pogođena iz auta kojeg je vozio građanin  Istočnog Jeruzalema. U tom je napadu ubijena i jedna mala djevojčica.


Mosquera, koja je došla u Izrael kako bi završila svoju konverziju na Judaizam, pokopana  je na Mount Olives, a među prisutnima na pogrebu bio gradonačelnik Jeruzalema Nir Barkat i ambasador Ecuadora u Izraelu.

Još vijesti iz Jeruzalema


Dozens of far-right-wing Israeli activists were protesting on Thursday evening at the site where on Monday a Palestinian terrorists rammed his vehicle into a group of people waiting a Jerusalem Light Rail Station, killing an infant girl dead. The demonstrators called for Public Security Minister Yitzhak Aharonovitch to resign from his position in light of the attack. Police arrested 12 people on suspicion of disturbing the peace.


Deseci aktivista  "krajnje-desnice" su protestirali,  u četvrtak navečer,  na mjestu gdje se je palestinski terorist zabio svoje vozilo u grupu ljudi koji su čekali na stanici u Jeruzalemu, ubivši pri tome malu djevojčicu. Demonstranti su pozvali ,ministra za sigurnost Yithaka Aharonovitscha da dade ostavku.


Ranije tog dana je nepoznati azilant bacio kamenje na željezničku stanicu, bacano je i  na policijsku stanicu na granici u Istočnom Jeruzalemu, a napadnut je i autobus sa vojnicima.