Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

2.12.2014. 21:10
Njemačka
 

German Jewish umbrella group elects new leader

Novi lider Njemačke židovske organizacije


Josef Schuster, 60, was voted in as the new president of the Central Council of Jews in Germany, the country’s EJC affiliate, at a meeting in the western city of Frankfurt on Sunday. He had been vice president since 2010 and replaces Dieter Graumann who announced last month he would not stand again due to the heavy demands of the four-year role.



Josef Schuster (60) je  u nedelju na sastanku u Frankfurtu  izabran za novog predsjednika  "Central Council of Jews" u Njemačkoj, On je bio podpredsjednik od 2010.,  a sada je zamijenio Dietera Graumanna koji je navijestio da se neće ponovno kandidirati  za predsjednika zbog preevelikih obaveza na toj 4-godišnjoj dužnosti.


Central Council  je krovna  organizacija za više od 100 židovskih zajednica u Njemačkoj, sa oko  100.000 članova. "Židovska zajednica je dio ovog društva, mi želimo sudjelovati  i u budućnosti u životu Njemačke",  rekao je Schuster nakon izbora.  Kancelarka Angela Merkel je čestitala Schusteru i kazala da je ovaj izbor prepoznao njegovo dugogodišnje zalaganje  u židovskoj zajednici.