Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

25.3.2015. 9:47
Napad u Sarajevu na Lelu Taubera
 

Eli Tauber napadnut u Wieneru:  Ovo je bio pokušaj ubistva, sretan sam što sam preživio

Piše: E. F.



Elijas Eli Tauber, savjetnik za kulturu i vjeru Jevrejske zajednice BiH, napadnut je sinoć u ugostiteljskom objektu Wiener Cafe koji se nalazi u sarajevskoj ulici Veliki Čurčiluk na broju 3.


Eli Tauber napadnut u Wieneru: Ovo je bio pokušaj ubistva, sretan sam što sam preživio 
Eli Tauber (Foto: Arhiv/Klix.ba)


Kako je Tauber kazao u razgovoru za Klix.ba uvjeren je da se radi o pokušaju njegovog ubistva.
"O tome nema dvojbe, neko me je pokušao ubiti i zamalo da mu uspije", kazao je Tuber te dodao da uopće ne zna ko ga je napao i zbog čega.

"Sjedio sam sa poslovnim partnerima kada je nepoznati muškarac krenuo prema meni. Nisam ga odmah vidio jer sam bio okrenut leđima. Zamahnuo je utegom koji je bio zakačen za neki lanac. Prvi put je promašio i zakačio je moje rame. Drugi put je ponovo zamahnuo, ali sam se uspio izmaći tako da je teg samo okrznuo moju glavu. Ipak, imam četiri kopče na glavi. Da me je pogodio kako je namjeravao ostao bih mrtav na mjestu. Srećom sam preživio", kazao je Tauber te dodao da je njegov napadač pobjegao kada je pukao lanac na kojemu se nalazio uteg.

Slučaj, kako je kazao, prepušta policiji od koje očekuje da ga i riješi i pronađe napadača. No, posebno je uznemiren činjenicom da je na taj način napadnut i to u blizini njegove kuće.

U sarajevskoj policiji su nam potvrdili da je Tuber napadnut kao i da je napad nepoznatog počinioca zaveden kao prekršaj o javnom redu i miru.

Tauber ipak kaže kako je njegovog napadača vidjelo nekoliko osoba te očekuje da će ga policija ubrzo identifikovati. U tome bi svakako trebao pomoći i snimak videonadzora koji je zabilježio cijeli događaj
.