Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

20.4.2016. 5:46
Druženje u Osijeku
 

Kao i svake godine, gostoljubiva Židovska općina u Osijeku je organizirala "predPesah" na koji je pozvala i druge Općine iz ex Yugoslavije. 

Odazvali su se prijatelji iz Subotice, Novog Sada, Tuzle, Zagreba, Beograda i Hrvatske-bilo nas je preko 200 starih i novih prijatelja,  a ja sam vidjela  i svojeg dragog rođaka Dubravka..


Najprije smo se sastali na mostu prema Baranji, ali smo čekali jedni druge zbog formalnosti na granicama koje su se odužile.

Nakon toga smo otišli u prekrasni "Kopački rit" koji je sada lijepo uređen, ima terase, kafiće, šetnicu- pravi užitak za stare i mlade.

Nakon toga je slijedio odličan ručak  u Vili"Valpovo" uz muzički program i dobrodošlice domaćina i rabina Luciana Prelevića.


Najljepši događaj bila je predstava u Dječjem kazalištu u Osijeku sa odličnim zborom "Hašira" iz Židovske općine u Novom Sadu i njihove izvanredne plesne grupe te Klecmer orkestra.Sudjelovale su  i članice plesne grupe iz Osijeka koju vodi Nives Beissman.


Vratili smo se kasno  u Zagreb umorni, zadovoljni, prepuni dobrih emocija i zahvalni domaćinima,naročito predsjedniku ŽO Osijek Željku Beismanu i tajniku Dragi Kohnu.