Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

25.6.2016. 11:48
Njemačka
 

Survey finds one in ten Germans think Jews have too much influence

Istraživanje je pokazalo da svaki deseti Nijemac misli da Židovi imaju previše utjecaja





Eleven per cent of Germans think Jews have too much influence in society, according to a new study.One in 10 want a new Fuhrer to run Germany, with around six per cent believing that Hitler would have been regarded as a great leader were it not for the Holocaust.

Prema novoj studiji  11% Nijemaca misli da Židovi imaju previše utjecaja u društvu, svaki desti želi novog Fuhrera da vodi Njemačku a 6%  vjeruje da bi se Hitler trebao smatrati velikim liderom zbog Holokausta.

Researchers from the University of Leipzig asked 2,240 Germans about far-right attitudes.They found that eight per cent felt that Nazism had its good points, while 12 per cent believed Germans were naturally superior.


Istraživači sa Univerziteta u Leopzigu sa ispitali 2.240 Nijemaca o njihovom odnosu prema "krajnjoj desnici". Našli su da 8% misli da je Nacizam dobar, a 12% vjeruje da su Nijemci prirodno  superjorniji. Ekstremistički  "pogled" je prihvatljiviji nakon povećanog broja imigranata koji su došli u Njemačku. 40% Nijemaca je za zabranu Muslimanima da migriraju u njihovu zemlju.



Oliver Decker koji je koautor projekta je kazao da se "krajnje desna" ideeologija  premjestila sa periferije društva  sada je  češče prihvaćena.