Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

15.7.2016. 7:05
Novi britanski premijer i Izrael
 

Netanyahu says shalom to new British PM Theresa May
 Netanyahu pozdravlja novu Britansku premijerku Theresu May



(JTA) — Benjamin Netanyahu of Israel sent incoming British Prime Minister Theresa May a warm welcome.
The Israeli prime minister wrote May, who officially succeeded David Cameron as prime minister on Wednesday, a letter of congratulations and felicitations following her installation, his office shared in a statement.

Benjamin Netanyahu, iz Izraela je poslao budućoj  Britanskoj premijerki Theresi May , koja je službeno nasljedila Davida camerona, tople pozdrave dobrodošlice i napisao joj  pšsmo s čestitkama  i željama za sreću prilikom njenog imenovanja. May, koja ima 59 godina već se dugo smatra prijatelj britanske židovske zajednice i zagovornik Izraela. Ona je imenovana  redsjednukom stranke nakon političkih  igara i  nemira vezanih za odluku glasača da napuste Europsku uniju  i odluku Camerona da odstupi.


May je kao  sekretar Doma poznata po tome što je bila čest gost na događanjima u Židovskoj zajednici gdje je odavala priznanje židovskom doprinosu Britaniji i pozdravljala Izrael. Njoj se zahvaljuje osiguranje potpore vlade zaštiti židovskih institucija prilikom napada terorista u Europi, a prilikom  mitinga,  organiziranog nakon napada na supermarket u Parizu, nosila je znak " ja sam Židov" , kao solidarnost s žrtvama.