Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

20.10.2016. 11:32
Sastanak Ženske sekcije
 
U Židovskoj općini Zagreb održan je 19.listopada tradicionalni sastanak Ženske sekcije. I ovaj puta je predsjednica dr. Sida Ozmo- Steiner okupila veliki broj članica i priredila zanimljiv program.




Ova je "sekcija" bila posvećena uspješnom sudjelovanju na "Međuklupskom susretu ženskih sekcija židovskih zajednica ex YU prostora" koji se održao na Ohridu od 22-25 rujna.



Iz Hrvatske je sudjelovala "delegacija" od devet članova koje su se uz poznatu gostoljubivost domaćina i zanimljiv program susrele sa predstavnicima ostalih ženskih organizacija.

Sastanak Ženske sekcije sre ovaj puta se održao  u dva dijela.   Najprije se u Klubu okupilo članstvo i počastilo  delicijama koje je pripremila nova članica i tako proslavila dobivanje Claimms"penzije"



Zatim je u auditoriju, uz asistenciju Saše Cvetkovića, projicirana serija odličnih slika koje je uz opširan komenztar pripremila mr.sc. Narcisa Potežica.




Već su se čuli planovi za daljnja putovanja, susrete i akcije  na jednom od slijedećih sastanaka Ženske sekcije biti će izvještaj iz Budimpešte..


Treba zahvaliti  Židovskoj općini Zagreb koja podržava takove aktivnosti i susrete , Tako smo  bili  u Beogradu, Subotici, Sarajevu,Kladovu,  Ljubljani, Mariboru, Podgorici, Osijeku, Trstu, Tuzli, i nedavno u  Bidmpešti  u posjetui mađarkim Židovskim organizacijama. 

Ta je aktivnost  prepoznata i u ICJW ( International council of Jewish women) koja će imati Europsku konferenciju u Madridu slijedeći mjesec i na kojoj će se podnijeti izvještaj ( dr. Melita Švob) taj će izvještaj biti poslan u 49 zemlje svijeta