Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

22.10.2016. 10:50
žene za mir
 




•Thousands of women rally for Israel-Palestinian peace


Thousands of women demonstrated across the street from the President's Residence in Jerusalem on Wednesday night at an event entitled the "March of Hope" staged by the Women Wage Peace organisation, Yediot Aharonot reports.The women called on both the Israeli and Palestinian leadership to take steps to reach a political agreement. 

Tisuće žena je demostriralo, u srijedu,   duž ulice prema rezidenciji predsjednika u Jeruzalemu,  u "Maršu nade" (March of Hope)  organiziranom od Ženske organizacije za mir. Žene su pozvale i izraelske i palestinske vođe da poduzmu korke koji bi doveli do političkog dogovora. Učestvovačli su i rabini ( koji su bili ranije ozlijeđeni u napadima 2015). 


I u drugim mjestima širom Izraela su bili "marševi" u kojima su sudjelovali ljudi iz svih dijelova društva. Održana je i zajednička molitva  na Izraelsko-Jordanskoj granici u kojoj je djelovalo i  1.000 Palestinskih  i stotinjak Jordanskih žena s druge strane granice. Na kraju demonstracija je podignuta  "najveća" Sukka sa tisućama poruka nade u bolju budućnost.