Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

2.10.2017. 21:07
Barcelona
 

Sukkot services to go on in Barcelona despite violence over Catalonian independence vote


Violence between police and pro-independence protesters in Barcelona will not disrupt holiday services there, a leader of the Jewish community said.


Victor Sorenssen, a leader of the Jewish community of the capital of Catalonia, an autonomous region with its own language and many residents who seek independence from Spain, said the city’s Jewish congregations will not “be affected by something that is essentially a political discussion.”. .

Victor Sorenssen, lider Židovske zajednice u Barceloni , glavnom gradu Katalonije ( autonomne regije sa vlastitim jezikom ) je rekao da Židovska zajednica neće biti  pod utjecajem događaja koji su u osnovi političke prirode. 

To je rečeno nakon  demonstracija,  u nedjelju,  u kojima je više od 300 ljudi ranjeno u sukobu s policijom. Policija je došla kako bi sprečila referendum za nezavisnost  Katalonije koji je organizirala Katalonska vlada,  iako je referendum vrhovni sud Španjolske prograsio ilegalnim.


 U zajednici će se održati  proslava Sukkota i Simchat Torah
prema rasporedu, uprkos tenzijama  oko referenduma. Kao što je populacija Katalonije podijeljena oko referenduma, tako je i Židovska zajednica podijeljena oko pitanja nezavisnosti, ali neće dati nikakve izjave ili deklaracije. 

Židovska zajednica je religiozna i kulturna institucija i mi poštujemo sve različite pristupe i gledišta naših članova. 

Barcelona ima oko 15.000 Židova dok u Španjolskoj živti oko 45.000.