Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

12.6.2018. 10:35
Oxford
 



City leaders have rallied in support of an Oxford Jewish centre after it suffered a ‘blatant’ antisemitic attack.Talcum powder was flung over the bins at the Chabad Student Centre in Cowley Road on Wednesday afternoon and offensive letters left at the building. Police and firefighters raced to the scene after reports of a suspicious substance being thrown, and closed neighbouring Alma Place to investigate. The centre’s Rabbi Eli Brackman said he believed the powder was thrown in an attempt to spread panic and fear, with people initially believing it might be a more dangerous substance.

Gradski lideri u Oxfordu su demonstrirali  kao potpora Židovskom centru u Oxfordu nakon antisemitskog napada. Napad se sastojao od posipanja "talk pudera" na pozornicu Chabad Student Centra i nakon što je stavljeno prijeteče pismo. 

Policija i vatrogasci su dojurili nakon dojave,  jer su se bojali da se radi o nekoj  "sumnjivoj" supstanciji, čak su zatvorili susjedne centre. Rabin Eli Brackman je kazao da se vjerojato radi o izazivanju panike kako bi ljudi vjerovali da se radi o mnogo opasnijom tvari od pudera.


Rabin je  objasnio kako su dirnuti reakcijom zajednice i zahvalni za odgovor policije i  drugih službi. Mi smo  zadivljeni duhom  prijateljstva i multikulturalizma u Oxfordu. Gradonačelinik je osudio napad i naglasio da u Oxfordu nema mjesta netoleranciji.
Svi se u Oxfordu trebaju osjećati sigurno...