Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

11.10.2018. 20:55
Jerusalem
 


Arson balloons land in Jerusalem, Tel Aviv suburb


JERUSALEM (JTA) — Balloons rigged with incendiary devices were discovered in Jerusalem and a Tel Aviv suburb.
A woman discovered the balloons on Thursday in the Valley of the Cross, located near Israel’s Knesset, or parliament building in the heart of Jerusalem. She brought them to her next stop and called police. Security officials have called on the public not to touch the devices and immediately call police.

Baloni sa  zapaljivom napravom su otkriveni u Jeruzalemu i u predgrađu Tel Aviva. 

Jedna žena je pronašla balon u " Valley of the  Cross" u blizini Kneseta- zgrade parlamenta u središtu Jeruzalema.Ona je pozvala policiju  i službe za osiguranje su upozorile   građane da ne diraju balone  i odmah pozovu policiju.

Isti dan su  zapaljivi baloni otkriveni  u obalnom gradu Bat Yam, predgrađu Tel Aviva ,  a nađeni su još na drugim mjestima-  u Jeruzalemu i u naselju 
Givat Zeev na Zapadnoj obali,  na autostradi blizu Modiina , industrijske zone u  centralnom Izraelu.


Prije šest mjeseci  su Palestinci u Gazi počeli slati zapaljive balone i slične  naprave preko granice u južnom Izraelu kao dio  protestnog "Marša za povratak" ( March of Return). Baloni koji su nađeni u Centralnom Izraelu  su kopiranje takvog djelovanje  od strane Palestinaca na Zapadnoj obali i  istočnom Jeruzalemu.