Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

14.10.2018. 17:16
Čakovec
 
Prenosimo sa WEB stranice Židovske općine Zagreb:

Dan židovske kulture i baštine, a u sklopu manifestacije Dana europske baštine 2018. Židovska općina Čakovec će obilježiti u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske u srijedu, 3.10. u 18 sati u Dvorani Scheier u Čakovcu.

Toj će se manifestaciji pridružiti Muzej Međimurja u Čakovcu, Državni arhiv za Međimurje, kao i Matica Hrvatska podružnica Čakovec.

Uz krilaticu manifestacije «STORYTELLING» prikazat ćemo naša izdanja, koja smo ostvarili u suradnji s Maticom Hrvatske te predstaviti autore. To su dvije priče, o dvije ugledne članice Židovske općine Čakovec, a preko njihovih ispričanih priča posjetitelji su u prilici upoznati povijest Židovske općine Čakovec, kao i njenu tragičnu sudbinu.

Muzej Međimurja nam tom prilikom ustupa građu izložbe Židovi u Međimurju, predstavljene 2007. godine.

Predstavljena će biti knjiga “Stoljeće filma u Čakovcu”, koja govori o značajnom utjecaju predstavnika židovske zajednice u razvoju te umjetnosti. Knjigu će predstaviti sam autor.

Državni arhiv za Međimurje će nam, povodom te manifestacije, ustupiti restauriranu Matičnu knjigu Židovske općine Čakovec.

Cijeli će događaj upotpuniti kletzmer sastav “Kontra-Kvartet”, koji će nas upoznati s tradicionalnom židovskom glazbom.

Židovska općina Čakovec