Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

11.1.2019. 19:00
Sastanak Ženske sekcije
 
Ženska sekcija Židovske općine Zagreb održala je svoj redovni sastanak 10.siječnja, u prostorijama Kluba koje su bile gotovo ispunjene članicama . Predsjednica Milana Haramina je održala izvještaj za prošlu godinu koja je bila puna aktivnosti, izleta i susreta. .

Cijeli je odbor bio vrlo angažiran- Nadica Hermanović je jedva stizala primati članarinu, Mirjam Delić se angažirala oko suradnje sa drugim sekcijama (Split), a Narcisa Potežica,   voditeljica uspješnog čitateljskog kluba, uz ponešto oštriju diskusiju, je obavijestila o nastavku aktivnosti pod okriljem Ženske sekcije uz posebnu potporu (financijsku) ŽOZ-a.Raspravljalo se o planovima za 2019 godinu.



Unija židovskih žena Hrvatske je pohvalila  aktivnosti Ženske sekcije koja je jedna od najorganiziranijih u Općini, koja ima demokratski izabrano rukovodstvo, godišnje planove i programe, osigurano financiranje (Općina i članarina te donacije); usku suradnju s ostalim sekcijama (Split,Osijek, Rijeka) i organizacijama iz područja ex Jugoslavije, te međunarodnu suradnju preko ICJW.

Melita Švob , predsjednica Unije  je predložila da se neke veće akcije organiziraju zajednički s Klubom i  Udrugom preživjelih ( isto članstvo) te tako osiguraju  veća finacijska sredstva. Također je predložila da se na Čitateljski klub , osim beletristike, uključe i prikazi o drugim  novim  knjigama  o Židovima Hrvatske.



Predsjednica Kluba seniora dr.Jelica Polak-babić  je najavila novu organiziranu posjetu izložbi, a
  Zlatica Sučić predsjednica  turističkih djelatnika u Hrcvatskoj je pozva la na organizirano razgledavanje Zagreba u nedjelju.