Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

2.3.2019. 9:23
njemačka
 

In Germany, droves of Jewish women gather for first female empowerment summit



FRANKFURT, Germany — Over 120 women — and a couple of men — gathered in Frankfurt for the first-ever Jewish Women’s Empowerment Summit this past weekend. The conference was the first of its kind in Germany, and included participants from other European countries as well as the US, who gathered to share perspectives and learn about what being Jewish, female and active means to others.

Frankfurt, Njemačka. Preko 120 žena i nekoliko muškaraca se sastalo u Frankfurtu na prvom "Samitu židovskih žena". Konferencija je bila prva te vrste u Njemačkoj,  a uključila je sudionike iz drugih Europskih zemalja i USA. Sastali su se da podijele  "perspektive"  i da nauče što znači biti Židov,  žena i  aktivna  što to znači drugima.

U konferencijskoj sali  obratila se učesnicima  ortodoksna ginekologinja, a organiziran je panel  sa diskusijom u 
LGBT kazalištu. Poznati pisci, novinari i autori  kao i znanstvenici iz STEMA ( nauka,tehnologija,inženjering i matematika)  su podijelili nove ideje i izazove s kojima se susreću. Govorilo se i o traumama  i uključilo "sex terapiste"   , istraživalo se židovsko učenje za  žene 21.stoljeća i  što židovske žene žele za sebe i u zajednici.