Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

27.3.2019. 11:06
Institute for Jewish Policy Research- news
 

New European Jewish Demography Unit established

JPR has established a brand new specialist research unit, dedicated to generating demographic data about Jewish populations in Europe, to help support community development across the continent.

JPR je ustanovio posve novi  specijalni istraživački
odjel kojemu je zadaća da prezentira  demografske podatke o židovskoj populaciji u Europi i da pomogne razvoj zajednica na kontinentu.

 " European Jewish Demography Unit" je inicijativa koju podupire  Rothschild Foundation Hanadiv Europe a na njenom  čelu su poznati eksperti demografije  
 Dr Daniel Staetsky  iz JPR i Profesor Sergio  DellaPergola  sa Hebrew University u Jeruzalemu.

Povećan fokus u  JPR na europsku židovsku demografiju odražava mišljenje Instituta da treba učiniti više za "Židovski život" u Europi. Institut će
davati podatke u nekoliko glavnih područja uključujući brigu za stare osobe, razvoj židovskih školskih i edukacijskih pogodnosti, načina migracije, mješoviti brakovi i asimilaciju. Planira se izdavanje najnovijih godišnjih podataka o židovskoj populaciji u svakoj europskoj zemlji kao i specijalne radove o specifičnim zemljama  i osnovnim demografskim pitanjima kao što su migracije, fertilitet, mortalitet i mješoviti brak.