Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

14.4.2019. 9:37
Jasenovac
 


U petak 12. travnja je Koordinacija Židovskih općina u RH organizirala Komemoraciju za žrtve Jasenovca, zajedno sa predstavnicima Roma, Srba i Hrvata- protivnika režima NDH, čiji su članovi ubijeni u tom logoru.

Komemoraciji su prisustvovali i predstavnici veleposlanstava Izraela,Nizozemske, Španjolske, Velike Britanije, Srbije, Slovenije, Njemačke, Francuske i Australije,  te povjerenica za ljudska prava Vijeća Europe. iako je,  prema informacijama koje je dobio dr. Kraus,  bilo pokušaja da ih se odgovori od sudjelovanja.


    zahvaljujemo za sliku našoj suradnici Mr.sc. Narcisi Potežici

Žalosna kolona sjećanja, koračajući po kiši,  po ostacima "tračnica" kojima su u Jasenovac dovodili  žrtve, položila je vijence kod spomenika "Cvijet",  a vjerski predstavnici su održali molitvu . 

Nažalost i ove godine nije organizirana zajednička "Kolona sjećanja" s predstavnicima  vlasti, 


 Razloge je u svom govoru objasnio predsjednik Koordinacije dr. Ognjen Kraus, koji je upozorio na reviziju povijesti, jačanje desnice, održavanje (pro)ustaških manifestacija i  komemoracija , uz ustaške pozdrave i znakovlja.   Na kraju je rekao: Treba učiniti samo jedno- poštovati i provoditi Ustav i Zakone Republike Hrvatske.