Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

18.5.2019. 20:42
Čitalački klub
 
Primili smo poziv za Čitalački klub  u Židovskoj općini Zagreb,  od njegove predsjednice Mr.sc. Narcise Potežice



Poštovani,

Pred nama je  obilježavanje 5.godišnjice od osnivanja našeg Čitateljskog kluba, znači  da Čitateljski klub Ženske sekcije Židovske općine Zagreb djeluje već pet godina. 




Pozivam Vas na sastanak u četvrtak, 16. svibnja 2019. u 16,30 sati,  najprije u Auditoriju  i nastavak susreta u Klubu. 

Pozdrav Narcisa Potežica

Zaista je potrebno pohvaliti inicijativu osnivanja Čitalačkog kluba u Židovskoj općini,pogotovo jer u ŽOZ-u nemamo knjižnice.  Važno je da takav klub vodi stručna i kompetentna osoba, a to je Mr.sc. Narcisa Potežica koja je dugo godina vodila knjižnice u Zagrebu.  Zahvaljujući njenom entuzijazmu i upornosti "Čitateljski klub" je postao prepoznatljivi dio aktivnosti Ženske sekcije ŽOZ-a ,priznat  i u široj javnosti. 



Posebno se zahvaljujemo Narcisi za njeno sudjelovanje na našim "Opatijama"  u kojima je doprinijela kvaliteti i zanimljivosti našeg druženja.

To je prilika da napravimo "rezime" dosadašnje aktivnosti i da kažemo  sretan 

"5. rođendan Čitateljskog kluba" 

Za pet godina rada Čitateljskog kluba (od 7. svibnja 2014. do 4.travnja 2019.), održano je 47 sastanaka u Palmotićevoj i 1 susret u Domu zaklade L. Schwarz .-Sudjelovalo je ukupno 63 osoba,prosječno je sudjelovalo 17 članica na sastancima.

Na programu je bilo 49 knjiga/djela od 34 pisca, u ukupno 7 susreta,   prikazane su knjige:
Amos Oz  (8 knjiga);Etgar Keret i Zeruya Shalev  (3 knjige);Patrick Mondiano, David Grossman i    Miro Gavran (po 2 knjige)

Gosti pisci  su bili: Sonja Smolec : "Moja sestra Sarah";Stjepo Martinović :Glazbeni recital Putovanje po Mediteranu; Miro Gavran: "Judita" i "Kafkin prijatelj"; Mila Ajzenštajn-Stojić: promocija "Šifra optimist",a sudjelovale su i dvije prevoditeljice: 
Vjera Balen-Heidl  i Ančica Ivanjek .