Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

21.6.2019. 21:07
Švicarska
 

Swiss Jewish community holds 114th General Assembly



The Swiss Jewish community (SIG/FSCI) held its 114th General Assembly on 19 May 2019. The event was hosted for the first time by three Jewish communities of Zurich – ICZ, IRG and Agudas Achim.
SIG/FSCI President Herbert Winter dedicated his welcome speech to diversity, raising the question whether it is possible to uphold the image of 

Švicarska Židovska zajednica (SIG/RSCI) je 19. svibnja održala svoju 114 Generalnu skupštinu koju su, prvi  puta organizirale tri židovske općine iz Zuricha:  ICZ, IRG and Agudas Achim.

Predsjednik  zajednice Herbert Winter je posvetio svoj govor dobrodošlice temi o raznolikosti i postavio pitanje da li je danas  moguće zadržati sliku Švicarske kao zemlje "raznolikosti". Stalna sekularizacija društva  znači  da su se promijenile i  tradicionalne tolerancije za religiozne manjine - sada se omogućava svima "da žive". No Winter inzistira na tome  da se treba više pažnje posvetiti, u društvu, politici i medijima,   tome što ta "raznolikost "stvarno znači, a to posebno važno za  Židovske zajednice...
  
Glavna tema Skupštine bila je zabrinutost za antisemitizam i za  sigurnost švicarskih židovskih zajednica.Donesena je rezolucija koja poziva Švicarske vlasti da se bore protiv antisemitizma, te da " Swiss Federal Assembly" deklarira da je  BDS  pokret antisemitski. 

Nakon Skupštine organizirana je večera sa 500 uzvanika sa gostima  iz vlade, ambasadore i druge uglednike te članove EJC. Govor je održao ministar vanjskih poslova  Ignazio Cassis o   Švicarsko-Izraelskim  odnosima  i  politici na Srednjem Istoku.