Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

28.6.2019. 17:59
Un
 

UN General Assembly holds meeting on combatting antisemitism


The United Nations held on 26 June in New York an Informal meeting of the General Assembly on Combatting Antisemitism and Other Forms of Racism and Hate and the Challenges of Teaching Tolerance and Respect in the Digital Age. The meeting was organized at the initiative of Israel’s envoy to the UN Danny Danon, the Israeli mission said in a statement.

U "Ujedinjenim narodima",  u New Yorku se 26.lipnja održao neformalni sastanak Glavne skupštine o borbi protiv antisemitizma i drugih oblika rasizma i mržnje. Na programu su bili i "Izazovi učenja o toleranciji i poštovanju" u digitalno doba.Sastanak se održao na inicijativu Izraelskog predstavnika u UN Danny Danona. On je pozvao UN da objavi rat anti-semitizmu,donese mjere i imenuje specijalnog predstavnika UN za borbu protiv antisemitizm a.

Sudjelovalo je preko 90 zemalja uključujući Siriju,Egipat, Tursku, Iran i Maroko. Sudjelovali su i  brojni gosti iz Židovskih zajednica i organizacija.Na sastanku su bili i Rabbi Yisroel Goldstein (ranjen u napadu u San Diegu),  te kćerka i sestra Lori Gilbert Kaye koja je ubijena u napadu, u kojem je još troje ranjeno.

Sjednicu je otvorio sekretar UN  Antonio Guterres, koji je predstavio studiju o antisemitizmu i pokazao da je 13% porast nasilnog antisemitizma koji napadima na sinagoge, groblja i pojedince čine  Židovima nesiguran život.


Katharina von Schnurbein, Koordinator u UN za borbu protiv antisemitizma je kazala: Antisemitizam nije samo Europski problem i UN  ima zadaću da se bori protiv njega i izvan granica Europe.