Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

17.11.2019. 9:09
"Nisam zaboravila"
 



"Nisam zaboravila" je naslov knjige Mile Ajzenštajn- Stojić koju je izdala  i promovirala Židovska općina u Zagrebu 2019.godine i  sada se zaslugom predsjednice Čitateljskog Kluba Ženske sekcije  mr.sc Narcise Potežice predstavila  korisnicima  Doma Lavoslav Švarc  14.studenog 2019. Organizaciji su pridonijele  ravnateljica Doma Sonja Major i socijalna radnica Branka Anđukić.




"Nisam zaboravila" je  knjiga u kojoj,  danas 97 godišnja,   Mila  na svoj   duhoviti  i prisan  način, u 20  pripovijedaka ( i dvije pjesme)  dočarava    život u židovskoj obitelji i zajednici prije, za vrijeme  Holokausta,kao i u godinama nakon njega.  




U  njenoj ranije izdanoj knjizi ( na hrvatskom i hebrejskom) "Šifra Optimist", izašloj u Tel Avivu, se  na 150 stranica također  nizaju  sjećanja iz njene  i naše prošlosti.Tu je knjigu na Čitateljskom klubu predstavila  Narcisa Potežica, kao i mnoge druge vrijedne publikacije.

Upravo nam takve iskrene i istinite priče nedostaju u poplavi statistika i priča  o užasima koje je donio Holokaust, i to čak i od onih koji ga nisu ni osjetili. 

To je ono što je potrebno našim budućim generacijama ta iskrenost, prisnost, ljudskost i sposobnost da se nakon svega nastavi  normalno živjeti.