Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

24.11.2019. 20:43
istraživanje
 

Antisemitic attitudes are most prevalent in Poland, South Africa, Ukraine and Hungary, according to a survey published by the Anti-Defamation League. The country with views least hostile to Jews was Sweden, the survey of select countries found.

ADL (Anti-Defamation League) je načinio istraživanje o antisemitizmu i našao da su Poljska Južna Afrika, Ukrajina  i Mađarska na samom vrhu popisa. Zemlja koja je gostoljubiva za Židove je Švedska. To "rangiranje" je pravljeno  na osnovu odgovora na pitanja koja se odnose na antisemitske stereotipe.  U istraživanje je uključeno 18 zemalja izvan USA. Nisu uključene zemlje Srednjeg Istoka i Sjeverne Afrike.

Ispitanici su pitani ( da li je istinito  ili je krivo)  o tome 

"da  su: Židovi više lojalni Izraelu nego zemlji u kojoj žive; Židovi imaju previše moći u svijetu biznisa;Židove mrze zbog njihova ponašanja; imaju previše kontrole na vladu (USA); imaju previše kontrole u svjetskim medijima; Još uvijek previše govore o tome što im se dogodilo u Holokaustu... U Poljskoj to vjeruje 48%, u Južnoj Africi 47%, Ukrajini 46%, u Mađarskoj 42%.

S druge strane spektra su Švedska sa samo 4% i Ujedinjeno Kraljevstvo sa 11%....