Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

31.5.2015. 21:22
Sjednica Europskog Židovskog kongresa u Tel.Avivu
 

European Jewish Congress holds General Assembly in Tel-Aviv, 11th and 12th May 2015

Europski  Židovski kongres (EJC)  je održao skupštinu  11-12 svibnja u Tel-Avivu.



The European Jewish Congress (EJC) held a General Assembly Meeting in Tel-Aviv on 11th and 12th May 2015, providing a platform for Presidents from across its affiliated communities to bring forward, discuss and verify strategy on issues they currently face. Over 25 presidents of European Jewish communities were present including some newly elected community Presidents who were introduced by the EJC to all participants. Reports and updates were delivered by the leaders of the largest Jewish communities.



EJC je održao generalnu skupštinu u Tel -Avivu kako bi  s predsjednicima židovskih zajednica prodiskutirao i verificirao buduću  strategiju o pitanjima s kojima se trenutno susreću. Bilo je prisutno preko 25 predsjednika , a među njima su bili i neki novoizabrani koji su predstavljeni učesnicima. Lideri najvećih zajednica su dali izvještaje i novosti.


 Zbog rastuće nesigurnosti koja je rezultat terorizma i rasta antisemitizma, diskutiran je   EJC Security and Crisis Management project (SACC)  i inicijativa na nivou Europske zajednice. 


Ured EJC je dao  izvještaj aktivnosti i buduće projekte, a  govorilo se o načinu kako da se zajednice suoče sa opasnostima koje im prijete u Europi. Razgovaralo se i širenju muslimanskog radikalizma preko društvenih mreža . Sudjelovali su razni eksperti za pitanja sigurnosti.