Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

22.12.2016. 21:23
Berlin
 

Berlin attack highlights divide over refugees in fractious German Jewish community

Napad u Berlinu je  otkrio podjelu o pitanju izbjeglica u dijelovima Židovske zajednice u Njemačkoj

Mourners laying flowers and candles at a makeshift memorial in Berlin near the site where two days earlier, a man drove a heavy truck into a Christmas market in an apparent terrorist attack, Dec. 21, 2016. (Sean Gallup/Getty Images)


BERLIN (JTA) — Even before the deadly attack on a Christmas market in Berlin, Jews in Germany were divided in their approach to the arrival of hundreds of thousands of immigrants from Muslim countries since 2014. Citing a Jewish moral duty to aid the displaced, many Jewish organizations, synagogue groups and individuals have rallied to help the newcomers, including asylum seekers fleeing the civil war in Syria. 

But some Jews have warned that the influx of immigrants risks importing to Germany the homicidal anti-Semitism of Muslim extremists who attacked Jewish targets in France, Belgium, Denmark and beyond.

Čak i prije smrtonosmog napada na Božični sajam u Berlinu, Židovi u Njemačkoj su bili podijeljeni  prema dolasku, od 2014. godine,  stotina tisuća imigranata iz muslimanskih zemalja. Oslanjajući se na moralnu dužnost da se pomogne izbjeglicama, mnoge židovske organizacije , sinagogalne grupe i pojedinci su pomagali pridošlicama uključujući  azilante  koji bježe od civilnog rata u Siriji. 

Ali neki  su Židovi upozoravali da dolazak imigranata donosi i rizik za dolazak  i muslimanskih ekstremista koji su  napali židovske ciljeve u Francuskoj, Belgiji , Danskoj i drugim zemljama. 

Napad  u Berlinu , u kojem je ubijeno 12 osoba a 48 ranjeno , priznat   je od "Islamske države" da je izvršen od jednog njihovog "vojnika". 


Napad je dalje polarizirao  njemačko društvo u odnosu na imigraciju Muslimana u Njemačku, a osobito  među Židovima koji se boje da će biti meta napada islamista.......