Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

12.12.2018. 10:15
Strassbourg
 

Report: Strasbourg residents in hiding, 'scared and locked in their homes'
"The police warned residents not the leave the area ." 


S trasbourg residents remain in hiding following the shooting attack that killed three people and wounded a dozen others in a Christmas market on Tuesday evening, Army Radio reported Wednesday.
"Apart from the media, there is no one here — everyone is scared and locked in their homes," Strasbourg resident Mendy Amram told the Army Radio
.

Stanovnici  Strausborga su ostali u skloništims nakon napada u kojem su ubijene tri osobe i desetak ranjeno na Božičnom sajmu. Radio je javio  da tamo nema nikoga više osim "media"- svi su prestrašeni i zatvoreni u svojim domovima. Policija upozorava da se to područje ne napušta. Napad s dogodio u blizini Europskog parlamenta.

U toku napada je neidentificirano vozilo upalo sa sujednih ulica i mjesta gdje su se pregledavale torbe pješaka. Napadača se još uvijek traži- iako je od ranije poznat. Izgleda  da je djelovao sam i da je taksijem pobjegao. 

Rabin  Strasbourga Abraham Weil je za Radio izjavio kako će Židovska zajednica  morati donijeti značajne odluke,  kako da dalje djeluje.