Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

30.1.2021. 7:55
talijanske sinagoge
 
Very often located in the heart of cities, synagogues in Italy witnessed over two thousand years of history and of this history they bear all the engraved signs, between ups and downs that have characterized a long and sometimes tiring, however never banal, course.
Retracing their history is a new volume recently released and already welcomed by numerous reviews and reports appeared in the national press.

Sinagoge u Italiji, smještene često u "srcu" gradova svjedok su preko dvije tisuće godina   povijesti . Ta je povijest puna uspona i padova.  Povijest  sinagoga  u Italiji prati u novoj publikaciji koja se pojavila u nacionalnoj štampi. Adam Smulevich, novinar u UCEI je napisao, a Pierfranco Fabris  ilustrirao knjigu " Sinagoghe italiane.Racconte e Disegnate" ( Bibliteca dell'Immagine). U njoj se predstavlja putovanje , slikom i rječju, kroz taj itinerarij u kome su prikazana 42 grada, od Trsta do Palerma. Fokus je usmjeren na te nijeme svjedoke  koji predstavljaju zgrade koje se lagano prepoznavanju, ali se malo o njima zna. U knjizi su prikazane sinagoge u getima  ali i velike sinagoge u vrijeme emancipacije, praćene  sa pričama i anegdotama iz tih vremena.