Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

30.1.2021. 18:11
novo cjepivo
 

Germany recommends AstraZeneca COVID-19 shot only for under 65s

The recommendation for Germany comes as the European Union warned AstraZeneca to deliver shots as promised.

Njemačka je preporučila da se cjepivo AstraZeneca Covid 19 daje tamo osobama KOJE SU MLAĐE OD 65 GODINA. 

TA JE PREPORUKA DOŠLA NAKON ŠTOJE EU OPOMENULA ESTRAZENECA DA ISPORUČI CJEPIVO KAKO JE OBEĆALA.


By REUTERS   

JANUARY 30, 2021 13:27


AstraZeneca's COVID-19 vaccine should only be given to people aged between 18 and 64, Germany's vaccine committee recommended on Thursday, a day ahead of a decision by European regulators on whether to approve the drugmaker's shot.

AstraZeneca Covid 19 vakcina se treba dati samoosobama koje su stareizmeđu 18 i 64 godine- preporuči je njemački komitet zabakcinaciju, dfan pred odluku o odobrenju vakcije od Europske regulatorne komisije.

"Nema dovoljno podataka o tome kako vakcina djeluje na osobe od 65 godina i starije, mišljenje je Njemačkog komiteta (STIKO) koji će izdati preporuke  Ministarstva zdravlja.

Europska Unija je bila odobrila upotrebu vakcina koje su razvili Pfizer i Moderna, koje su bazirane na mRNA tehnologiji. Preporuka sa AstraZeneka vakcinu , koju je razvio Oxford univerzitet dana je nedavno jer sed može upotrijebiti uz ograničenja za starost pacijenata. 

Postavljam pitanje: da li to znači da oni koji su najpotrebniji i najranjiviji, u koje se stalno "kunemo" sada uopće neće biti zaštićeni jer se i ono malo dobivenog  adekvatnog cjepiva potrošilo na "celebriti" .