Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

22.2.2021. 10:38
virus
 
Prenosimo neka iskustva iz Izraela : 

Green passport vs. vaccination certificate - let’s make it easy

...
By MAAYAN JAFFE-HOFFMAN, FEBRUARY 22, 2021


Following many queries from our readers, The Jerusalem Post would like to explain the differences between a vaccination certificate and a green passport.

Nakon mnogo upita  od čitalaca  časopis Jerusalem Post objašnjava razlike između "potvrde o vakcinaciji" i "zelenog pasoša".

Potvrda o vakcinaciji je službeni certifikat da je netko primio vakcinu. Ta potvrda se izdaje onima koji su primili drugu dozu cjepiva i  vrijedi od  jednog tjedna nakon druge doze i traje šest mjeseci.

 Potvrda o vakcinaciji  se koristi internacionalno kao dokaz da se primili vakcinu i prilikom kulturnih i sportskih događanja, Ona znači da ne morate u izolaciju nakon povratka iz inozemstva.


"Zeleni pasoš" može dobiti svatko tko je primio punu vakcinaciju tj. obje doze cjepiva (prije najmanje jednog tjedna)  i osobe  koje su se oporavili od infekcije virusom. 

"Zeleni pasoš" dozvoljava  pristup raznim lokacijama i događanjima koji se odigravaju na siguran način. Zeleni pasoš je vaša ulaznica u normalni život i traži se prilikom dolaska na kulturne i sportske događaje.


Što je onda ako ste se oporavili od infekcije Corona virusom .

Dobijete potvrdu da više nemate virus Covid 19. Potvrda je  dostupna je svim pacijentima  koji su se oporavili od infekcije i vrijediti će do 20 lipnja 2021.
.