Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

19.3.2021. 7:45
lijepa akcija
 
Primili smo interesantni poziv, divno je da se  u ovim teškim danima  organizirala jedna grupa mladih koja unosi život u ova teška vremena. 

Nadajmo se da će  i naša starija generacija moći sudjelovati  jer nažalost većina se ne služi internetom i slabije razumije engleski.


Poštovani,

kako zbog epidemiološke situacije nismo u mogućnosti realizirati redovite programe i kako je program Tjedna Izraela na digitalnim platformama privukao pažnju brojnih gledatelja te dobio pohvale sa željama za nastavak, ekipa Tjedna Izraela predstavlja pilot projekt „S rabinom Davidom Levinom Krusom“. Kraus je direktor Jewish Education Europe pri JDC-u. Diplomirao je na Hebrew University of Jerusalem, a potom i na ješivi Joseph and Gwendolyn Straus Rabbinical Seminary.


Uoči Pesaha, tema će biti „Glazba nas pokreće – Priča o egzodusu u glazbi“. Priča o izraelićanima koji napuštaju Egipat pojavljuje se u pop kulturi i suvremenim glazbenim žanrovima, od reggae-a do američke duhovne glazbe, kao izraz nove kulture i prosvjeda protiv ugnjetavanja. 

Istražit ćemo kako egzodus jednog porobljenog čovjeka, tisućama godina kasnije daje nadu drugome. Što mi kao Židovi možemo naučiti o sebi slušajući pjesme o borbi i identitetu.

Rabin Krus predstavit će nam temu iz perspektive dvije globalno popularne pjesme:
Go Down Moses - https://www.youtube.com/watch?v=vf6jBP4YXwo
Exodus (Bob Marley) - https://www.youtube.com/watch?v=XDM1bZz3gQk


Molimo da ih poslušate ranije jer za vrijeme predavanja to ne možemo učiniti zbog odredbi zakona o autorskim pravima.

Program će se održati na ZOOM-u, u nedjelju, 21.3.2021., s početkom u 19.00 sati (na engleskom jeziku).

Pozivamo Vas da se pridružite. Ukoliko ste zainteresirani molimo prijavu mailom na: dean.friedrich@gmail.com, a mi ćemo Vam poslati poveznicu.

Šalom,

Dean Friedrich