Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

8.5.2021. 0:24
jubilej
 
U ovo doba izolacije, koju nam je nametnula virusna epidemija, knjige nam često postaju posebni prijatelji, ali su one skupe za umirovljeničke prihode, u knjižnice se ne može otići, a u Židovskoj općini je knjižnica godinama zatvorena.

Zato trebamo posebno cijeniti napore i uspjehe naše Narcise Potežice koja je nakon odlaska u penziju svoje slobodno vrijeme posvetila osnivanju Čitalačkog kluba, koji eto slavi već 7. godina djelovanja.





Evo što o tome piše predsjednica kluba:
Danas, 7. svibnja je sedam godina od osnivanja Čitateljskog kluba Ženske sekcije Židovske općine Zagreb - prvi sastanak je bio održan 7. 5. 2014. kada nas se okupilo 22 sa željom da na susretima u ŽOZ-u raspravljamo o novim i dobrim knjigama židovskih pisaca i potičemo čitanje.
Sastajali smo se u početku svake prve srijede u mjesecu a kasnije prvog četvrtka svaki mjesec, godišnje u prosjeku deset puta pa je od 2014. do veljače 2020. ( kada je nažalost uslijed epidemiološkog ograničenja zbog Covida-19 i potresa - zaustavljen daljnji rad Čitateljskog kluba) održano 55 susreta.

 Svaku godišnjicu obilježili smo posebnom svečanošću i prigodnom rođendarskom tortom i dolaskom pisaca i razgovorom s njima, pa su tako bili naši gosti Sonja Smolec, Stjepo Martinović, Miro Gavran , Mila Ajzenštajn-Stojić te Rajko Galić . Podsjetimo se da je književnik kojem smo najviše satova susreta posvetili bio Amos Oz,. U prosjeku se svaki puta okupilo 17 ili 18 članica, a na susretima s posebnim gostima p

Sa željom da se ponovo vrate bolja vremena i normalna mogućnosti nastavka ove lijepe aktivnosti, ujedno se sjećamo i svih koji su sudjelovali a više nisu među nama...Ovom prigodom zahvaljujem na dolasku, doprinosu i podršci svima koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarenju ove lijepe aktivnosti u Židovskoj općini Zagreb.

S nadom da se ponovo sastajemo u školskoj /godini ili sezoni 2021/22. - želim svima vama dobro zdravlje i ugodno ovo ljeto koje je pred nama a također ma gdje god bili - dio vremena pogotovo u doba kada su naša kretanja i mogućnost susreta smanjena možete provesti s knjigom u ruci.

Čestitam naš jubilej i primite srdačne pozdrave
Mr.sc. Narcisa Potežica,, voditeljica Čitateljskog kluba ŽOZ-a


I "Opatije", naša godišnja druženja ( već 13 puta) posebno zahvaljuju Narcisi sa njeno sudjelovanje u kojem nam je predstavila nove židovske knjige i autore.

Možemo kazati da njen volonterski rad pokazuje koliko je Narcisa ne samo društveno angažirana i svestrana ( priređuje i izložbe) nego da mirovina nije kraj intelektualnih aktivnosti i ne treba postati pasivno prepuštanje svakodnevnoj rutini.